0348-502121 info@plak.nl

Straalbedrijf nabij Leiden

Iedere restauratieklus wordt gemakkelijker met de hulp van Plak Straalbedrijf nabij Leiden. In onze geavanceerde straalcabine ontdoen we al uw metaalwerk van verfresten, roestaanslag en ander vuil. Zo ontstaat een gladde ondergrond die geschikt is om opnieuw in de verf te zetten. U ontvangt uw onderdelen terug alsof ze net nieuw uit de fabriek komen. Plak Straalbedrijf uit Driebruggen bij Leiden is er voor al uw straalwerk, van klein tot middelgroot.

straalbedrijf Leiden
stralen Leiden
zandstraalbedrijf Leiden

Metaal stralen

Met stralen bedoelen we in de regel het stralen van metaal. Bijvoorbeeld dat van een auto. Denk hierbij aan staal, ijzer, koper en aluminium. Deze verschillende metaalsoorten moeten allemaal op hun eigen wijze gestraald worden, om het materiaal niet te beschadigen. Door onze jarenlange ervaring als straalbedrijf in de buurt van Leiden weten we bij Plak Straalbedrijf exact welke methode het meest geschikt is voor ieder soort metaal.

Hout stralen

Bij ons straalbedrijf nabij Leiden kunt u ook hout laten stralen. Ideaal wanneer u uw interieur wilt opfrissen! Stel, u heeft een tweedehands kast gekocht, waarvan de kleur net niet bij uw interieur past. Laat hem stralen waarna de kast weer als nieuw is. Nu kunt u hem in de kleur verven die u wenst. Door hout te stralen verwijderen we bovendien niet alleen de verflaag, maar ook eventuele krasjes laten we verdwijnen.

Straalmethodes van ons straalbedrijf nabij Leiden

Terwijl naar stralen vaak nog verwezen wordt met het begrip zandstralen, wordt van zand al decennialang geen gebruik meer gemaakt. Ons straalbedrijf nabij Leiden is gespecialiseerd in in persluchtstralen, metaal stralen, stralen zonder metallische delen en stralen met glasparels. Het doel is in alle gevallen hetzelfde, maar de methodes verschillen wel enigszins. Voor de ene straalwerkzaamheid kan persluchtstralen de beste optie zijn, terwijl in een ander geval beter gekozen kan worden voor glasparels.

Persluchtstralen

Persluchtstralen wordt door Plak Straalbedrijf bij Leiden zeer regelmatig toegepast. Door middel van perslucht wordt het straalmiddel – grit genoemd – met de vereiste snelheid tegen het object gespoten.

Metaalstralen

Wanneer het te reinigen oppervlak geen holle ruimtes bevat, maken we vaak gebruik van straalmiddel dat metaaldeeltjes bevat. Dit heeft een schurende werking en resulteert in een ruw oppervlak.

Non-metallisch stralen

Speciaal voor holle oppervlakken beschikt ons straalbedrijf nabij Leiden ook over straalmiddelen zonder metaaldeeltjes. Mocht er straalmiddel in de holtes achterblijven, dan zal het niet gaan roesten.

Glasparelstralen

Glasparelstralen wordt ook wel micropeenen genoemd. Bij deze straalmethode, waarbij de perslucht vermengd wordt met glasdeeltjes, wordt het oppervlak gladder dan bij bijvoorbeeld metaalstralen. Dit zorgt dat vuil zich minder makkelijk kan hechten.

zandstralen Leiden
metaal stralen Leiden
hout stralen Leiden

Ons werkgebied

Plak Straalbedrijf is gevestigd in het Zuid-Hollandse Driebruggen. We zijn één van de weinige straalbedrijven van de regio en staan bovendien landelijk bekend om ons vakmanschap. Vandaar dat het werkgebied van ons straalbedrijf zich heeft uitgestrekt tot onder meer Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Ook laten stralen door ons straalbedrijf nabij Leiden?

Heeft u ook een klus voor de boeg, waarbij een metalen of houten oppervlak eerst van een laag verf, roest of ander vuil ontdaan moet worden? En wenst u dit niet met de hand te gaan schuren? Neemt u dan contact op door te bellen naar 0348-50 21 21 of een mail te sturen naar info@plak.nl. Voor al uw straalwerkzaamheden kunt u terecht bij Plak Straalbedrijf in de buurt van Leiden!

Kunnen wij u ook helpen met een project?

Bel of vraag een gratis offerte aan!